Individualni dizajn pasov

Kako v našem klubu naredimo unikatne pasove.

20.02.2015 00:32 , Artur Aichi Švarc

Po uspešno opravljenem izpitu si vsak zaželi novega pasu, tudi če se nanj dodata ena ali dve rdeči črtici. Možnosti je veliko, vodoodporni flumaster, našito blago ali – tako kot to delamo pri nas – termična nalepka ustrezne barve.

In ko smo že ravno pri tem početju, si lahko zaželimo še svoje ime na pasu in dodaten dizajnerski element kot je zmaj, panda, tiger ali kaj podobnega.

Za tako početje obstaja termična folija, ki jo z rezalnikom ustrezno zarežemo in potem v mukotrpnem filigranskem procesu (običajen pas je širok v povprečju 3,8 cm) odstranimo odvečno folijo. Sledi nastavitev likalne plošče na 160 stopinj celzija, potem pa 25 sekund termične obdelave, ki jo stopimo v blago pasu. Tako zalepljena folija brez težav prenese tudi 100 stopinj pranja s paro, ampak pasov se tako ali tako ne pere.

Še ena posebnost je ime, zapisano v japonščini. Japonski jezik je specifičen, pisava je zlogovna, tuja, se pravi naša imena, pa se zapišejo v elementarni pisavi katakana. Pri načrtovanju imena pomaga osnovno znanje japonščine in seveda Googlov brat Translate.