O klubu

Karate-do klub IG Shotokan se je začel razvijati v letu 2007. Idejni pobudnik, ustanovitelj kluba in sedanji podpredsednik je sensei Lovrenc Kokalj, 5.DAN, glavni inštruktor Karate društva Atom Shotokan-do Domžale. Kot najprimernejšega kandidata, da ižance popelje po veščini prazne roke, je videl Mateja Kabaja, takrat še absolventa na Fakulteti za šport.

22.12.2013 00:52 , Matej Kabaj

O klubu

Klub je najprej začel delovati kot podružnica domžalskega kluba, proti koncu leta 2007, pa se je izoblikoval v samostojni klub.

V klubu je čez 130 članov, ki prihajajo predvsem iz občine Ig in okolice. Vadba karate-do-ja se je razširila iz otroških skupin tudi na odrasle, v obliki rekreativnega karateja za odrasle, vadbo Zumbe in funkcionalno vadbo. Pripravljajo pa se tudi nove atraktivne rekreativne vadbe.

Vse vadbe potekajo v občini Ig, na različnih lokacijah. Lahko nas najdete na OŠ Ig, Podružnični šoli Golo, Gasilskem domu Golo in Gasilskem domu Iška vas.

Vadbo karateja vodi profesor športne vzgoje in diplomirani trener karateja Matej Kabaj, nosilec mojstrskega pasu 4. DAN. Ostale, rekreativne vadbe pa Špela Kramberger, vaditeljica aerobike in nutricistka.