Po znanje v Porto

V mesecu aprilu sva se dva člana našega kluba, sensei Matej Kabaj in Gregor Pirc udeležila 2. S.K.I.F. Evropskega seminarja v karateju v mestu Porto na Portugalskem.

23.05.2016 12:57 , Gregor Pirc

20.4. sva z ostalimi slovenskimi udeleženci, ki smo skupaj tvorili 9 člansko delegacijo, iz letališča Budimpešta preko Bruslja odletela v Porto, kjer so nas na letališču pričakali prijazni gostitelji, ki so poskrbeli za prevoz do hotela. Ko smo se razporedili po sobah, smo se odpravili na sprehod do centra mesta in na poti obiskali vinsko klet Graham's, kjer smo pridobili tako teoretične kot praktične izkušnje o portovcu, ki je ponos mesta in regije. Naslednji dan smo si ogledali Mesto Porto, ki se nahaja na obali Atlantskega oceana, kjer se vanj izliva reka Douro. Mesto je zelo lepo, značilnost je, poleg številnih kleti, ki se nahajajo na levi strani reke Douro, tudi veliko število cerkev in oblaganje pročelij hiš s keramičnimi ploščicami. 

Po znanje v Porto

V petek 22.4. pa se je končno začel seminar zaradi katerega smo prišli na Portugalsko. Seminar so vodili eminentni inštruktorji na čelu s Soke Hirokazu Kanazawa, 10.DAN. Soke šteje že 85 let, kar se seveda pozna tudi na njegovi vitalnosti. Pri hoji si pomaga s palico, ko pa se postavi pred množico karateistov, ki vpijajo njegova navodila, pa se spremeni skoraj v mladeniča. Poleg njega so treninge vodili njegova sinova Kancho Nobuaki Kanazawa in sensei Daizo Kanazawa, syuseki shihan Manabu Murakami, shihan Akio Nagai in shihan Rikuta Koga. Vsi udeleženci seminarja smo tri dni z velikim veseljem zavzeto trenirali in z veliko pozornostjo sprejemali informacije vseh teh mojstrov.

Po znanje v Porto

Uradni del se je končal s tekmovanjem veteranov in veterank v čast 50-letnice portugalske Shotokan karate-do zveze, ki je bila organizator dogodka. Pravico nastopa so imeli samo mojstri karateja s črnimi pasovi.

Po znanje v Porto

Druženje karateistov se je zaključilo z večerjo na ladji na reki Douro, kjer smo se v sproščenem okolju še malo poveselili in na koncu zaplesali.

Po znanje v Porto

Naslednji dan smo poleteli proti domu polni novih vtisov in izkušenj, člana Karate-do kluba Ig Shotokan pa tudi s steklenico portovca za najine prijatelje v klubu.

Po znanje v Porto

Gregor Pirc