KARATE vikend v DOmžalah

Desetič zapored je Karate-Do Društvo Atom Domžale, skupaj z SKIF Zvezo Slovenije, organiziralo in izpeljalo veliki mednarodni turnir, Domžale Cup 2016”. Piko na i je dodal seminar z japonskim mojstrom.

24.10.2016 09:08 , Matej Kabaj

Tretji vikend v oktobru je bil rezerviran za Karate-do. Veščino in šport. Pričel se je v petek zvečer, s seminarjem v domžalski osnovni šoli. Vodil ga je mednarodni strokovnjak, dvakratni svetovni prvak in sedaj glavni SKIF inštruktor svetovne organizacije, Syuseki Shihan Manabu Murakami 8. Dan. Obisk seminarje je bil zelo pester, Evropa v malem. Udeleženi so bili predstavniki držav: Belgije, Italije, Avstrije, Ukrajine, Švice, Romunije, Madžarsk, Japonske in Slovenije. V Domžale so prišla velika imena, ki tvorijo Karate-Do v Evropi, Sensei Paolo Lusvardi, Sensei Toni Racca, Sensei Stephane Castrique, Sensei Erich Laufer, Sensei Lovász György, Sensei Tetu Gheorghe iz Romunije, Shihan Murakami Japonska in Shihan Čerič iz Slovenije. Z Iga se je seminarja udeležilo 22 udeležencev, različnih stopenj pasu. Po končanem seminarju so potekali tudi izpiti za DAN pasove, na katarih pa zaenkrat še ni bilo ižancev.

Tekmovanje v nedeljo, "Domžale Cup 2016", se šteje tudi kot 2. tekma za Pokal Slovenije za leto 2016. Na tekmovanju je sodelovalo 300 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 5 držav: Italije, Romunije, Madžarske, Belgije in Slovenije. Ižancev je bilo na tekmovanju 14. Po več letni tekmovalni odsotnosti se je glavni trener kluba, Matej Kabaj, ponovno vrnil. Njegovi nastopi so bili zelo uspešni, saj je osvojil tri zlate in eno brnonasto medaljo. Kot zanimivost lahko povemo, da v kategoriji borb, ni izgubil nobene točke. Tudi ostali člani kluba so dobro izvedli svoje nastope in se v skupnem seštevku klubov na turnirju uvrstili na 5. mesto. V seštevku za Pokal Slovenije 2016, kjer se upoštevajo samo slovenski klubi, se pa je iz 4. mesta dvignil na 2. mesto. O pokalnem zmagovalcu bo odločala tretja tekma, ki bo v 10. decembra v Kuzmi.

Dan po tekmovanju je bil rezerviran za sprostitev in ogled slovenskih lepot. Goste smo odpeljali v Vipavsko dolino, kjer smo se ob dobri hrani in pijači sproščeno družili ter tako zaključili nepozaben vikend.

OSS.

 

Več fotografij, fotografa Branka Terška, si lahko ogledate na spodnjih povezavah: